fbpx

Τσιτσιμπύρα: Ο «βασιλιάς» των αναψυκτικών

Ποιο είναι το αναψυκτικό που ξεδιψάει και ταυτόχρονα ευεργετεί τον οργανισμό και προέρχεται από την Κέρκυρα; Ναι καλά μαντέψατε, ο λόγος για την Τσιτσιμπύρα.

Από το 1860 έως σήμερα το αναψυκτικό που έχει δροσίσει γενιές και γενιές Ελλήνων έχει γίνει trend και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

 Στο τιμόνι της (οικογενειακής) επιχείρησης βρίσκεται ο Γιώργος Χειμαριός ο οποίος μιλά στο Πινάκιο για την μοναδική τσιτσιμπύρα.  

Ο Γιώργος Χειμαριός και η οικογένεια του συνεχίζουν έως σήμερα την παρασκευή της δίνοντας έναν τόνο ευεξίας και έντονης γεύσης στους ουρανίσκους των Κερκυραίων και των υπόλοιπων Ελλήνων.

Τι είναι η τσιτσιμπύρα;

«Η τσιτσιμπύρα είναι ένα φυσικό προϊόν  που ανήκει στην κατηγορία των αναψυκτικών. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι έχει ανθρακικό χωρίς να το προσθέτεις και όλα μέσα στο προϊόν δημιουργούνται φυσικά».

Έχει ευεργετική δράση παρότι είναι αναψυκτικό και που οφείλεται αυτό;

«Έχει  ευεργετική δράση παρότι ανήκει στη κατηγορία των αναψυκτικών ,διότι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι από μόνα τους ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και  ο συνδυασμός αυτών που περιέχει το προϊόν έχουν την ίδια δράση».

Θα μπορούσε να είναι μια δροσερή επιλογή μας για το καλοκαίρι;

«Θα μπορούσε να είναι δροσερή επιλογή για όλους το καλοκαίρι ,διότι όχι μόνο ξεδιψάς με έναν υγιεινό τρόπο αλλά συνδυάζεται με τα πάντα .Συστήνουμε στους καταναλωτές να την δοκιμάσουν με κοκτέιλ ,ποτά και ότι άλλο έχουν προτίμηση και δεν θα απογοητευτούν».

Πως μπορεί να την προμηθευτούμε;

«Μπορείτε να την προμηθευτείτε κατευθείαν από εμάς ,αλλά μπορούμε και εξυπηρετούμε και σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας. Φυσικά στην Κέρκυρα την βρίσκεται παντού».

Λέτε πως είναι χωρίς συντηρητικά,  πως διατηρείται ;

«Επειδή είναι χωρίς συντηρητικά για αυτό το λόγο διατηρείται μόνο στο ψυγείο και έχει μικρό χρόνο ζωής».

Το Τζίντζερ τι ιδιότητες έχει για τον οργανισμό;

«Το τζίντζερ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό όπως η χρήση του κατά της ναυτίας, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης  έχει  αντιπυρετικές  και αντισηπτικές ιδιότητες».

Το γεγονός ότι παράγεται από το 1860 έως σήμερα δείχνει μια ποιότητα και διάρκεια;

«Το γεγονός ότι παράγεται από το 1860 μας δείχνει την διαχρονικότητα και την ταυτότητα του προϊόντος, αλλά πέρα από αυτό μας δείχνει και τη στήριξη που μας έχει προσφέρει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, Τσιτσιμπύρα ίσον καλοκαίρι ή για όλες τις εποχές του χρόνου;

«Η τσιτσιμπύρα είναι για όλες τις εποχές  όπως κάθε αναψυκτικό και πίνεται εξίσου ευχάριστα όλο τον χρόνο».

Η ιστορία της τσιτσιμπύρας

Καλοκαίρι στην Κέρκυρα του 1860. Οι Άγγλοι άρχοντες του νησιού κατηφορίζουν στην πλατεία Λιστών, που υποδηλώνει την παρουσία όσων είναι γραμμένοι στις λίστες με τους τοπικούς αξιωματούχους. Κάνουν τη βόλτα τους στη γραφική γειτονιά, συζητούν τα νέα του νησιού και γεύονται το αγαπημένο τους αναψυκτικό με τζίντζερ, την τσιτσιμπύρα (ginger – beer). Η συνταγή προέρχεται από την Αγγλία, ωστόσο, ορισμένοι Κερκυραίοι μαθαίνουν να παρασκευάζουν το «βασιλικό αναψυκτικό». Το 1864, η αγγλική κυριαρχία τερματίζεται, οι Άγγλοι φεύγουν από το νησί, αλλά η τσιτσιμπύρα παραμένει. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα παρασκευαστές της παίρνουν άδεια και αρχίζουν να τη σερβίρουν στα καφενεία.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1920, ο Χριστόφορος Χειμαριός αποφασίζει να οργανώσει τη δουλειά και έτσι δημιουργεί ένα εργαστήριο για την παραγωγή του πρώτου αναψυκτικού της Κέρκυρας. «Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε γκαζόζα. Ο θείος μου αποφάσισε να ξεκινήσει τη δουλειά οργανωμένα και έτσι έφτιαξε ένα εργαστήριο. Εγώ με τη σειρά μου συνέχισα την οικογενειακή παράδοση, πήρα το εργαστήριο και το 1975 έφτιαξα μια βιοτεχνία» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη του ο  Γιώργος Χειμαριός.

ΠΗΓΗ

Σχετικά Νέα

Δίκτυο Διανομής Συνεργατών

Ενδιαφέρεστε να προσθέσετε τα προϊόντα μας στην επιχείρησή σας;

Image

Από το 1950
σας ξεδιψάμε ΥΓΙΕΙΝΑ!

© 2021 CHEIMARIOS | CORFU REFRESHMENTS

Βρισκόμαστε...

Καλαφατιώνες
Κέρκυρα

Επικοινωνία

info@cheimarios.gr
Τ: 2661033213