fbpx
Company
Σας ξεδιψάμε υγιεινά από το 1950

Όλα ξεκίνησαν το 1920 όταν ο Χριστόφορος Χειμαριός άνοιξε ένα καφενείο-εργαστήριο της εποχής και έφτιαχνε την τσιτσιμπύρα σε γυάλινα μπουκάλια με μπίλιες και τη μοίραζε στους πελάτες του.

Γνώρισέ μας

Το 1975 ο Γεώργιος Χειμαριός ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας εώς σήμερα, πλέον έχει περάσει στην επόμενη γενιά η μονάδα παραγωγής στους Α.Χειμαριός-Ν.Χειμαριού.

Image

Η μονάδα παραγωγής εξελίχθηκε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000: 2005, όπου σύμφωνα με αυτή γίνονται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι.

Image
Image
0
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ
0
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία μας στην εκπομπή του Same84 "Η τέχνη του δρόμου" με αφιέρωμα την Κέρκυρα και τους ανθρώπους της.

Ο street artist Same84 θα ακούσει τις ιστορίες των ντόπιων, θα μάθει για τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, θα ανακαλύψει τα παλάτια, τις γεύσεις, θα δοκιμάσει νέες εμπειρίες στη θάλασσα του Ιονίου και θα εμπνευστεί για να δημιουργήσει ένα ακόμα graffiti, αυτή τη φορά 100% Κέρκυρα.

Η Ιστορία μας

Το 1975 ξεκίνησε την επιχείρηση ο Γιώργος Χειμαριός  με την ιδέα να διατηρηθεί ένα παραδοσιακό προϊόν στην αγορά. Πήγαινε στον θείο του, τον Χριστόφορος Χειμαριό που είχε ένα παραδοσιακό καφενείο-εργαστήριο όπου τον βοηθούσε και του έδειχνε πως γίνεται η τσιτσιμπύρα.

1920

Όλα ξεκίνησαν το 1920 όπου ο Χριστόφορος Χειμαριός άνοιξε ένα καφενείο-εργαστήριο της εποχής και έφτιαχνε την τσιτσιμπύρα εκεί σε γυάλινα μπουκάλια με μπίλιες  και τη μοίραζε στους πελάτες του.

Είδε όμως ότι στον κόσμο άρεσε αυτό και ξεκίνησε να τα μοιράζει στα μαγαζιά,τα οποία δεν ήταν για όλους ήταν μόνο για τους ευγενείς της εποχής. Όπως το "Λιστόν" γι αυτό ονομάστηκε και ποτό των Βασιλειάδων.

1920

1950

Το 1950 λοιπόν έκλεισε το καφενείο γιατί έβλεπε ότι ο κόσμος το αναζητούσε και πήρε άδεια παραγωγής για να φτιάχνει τσιτσιμπύρα.

Ήταν από τους πρώτους παραγωγούς τσιτσιμπύρας στην Κέρκυρα, απλά αυτός επικράτησε.

Την τσιτσιμπύρα τότε την έκανε σε βαρέλια ξύλινα (σαν το παλιό καλό κρασί που ωριμάζει), προχώρησε σε άλλο γυαλί με φελλό και την έδενε με σπάγγο.

Αυτή η γυάλινη συσκευασία ήταν για λίγο βέβαια, γιατί λόγω της ζήτησης πήρε το 1950 ένα ημιαυτόματο μηχάνημα κράουν (για να ταπώνει τα μπουκάλια) και τα έβαζε σε ξύλινα τελάρα.

1975

Το 1975 λόγω συνταξιοδότησης του, ανέλαβε ο Γεώργιος Χειμαριός την επιχείρηση με την ιδέα να το αναπτύξει.

Το πρώτο μαγαζί ήταν ένα μαγαζάκι στο κέντρο της Κέρκυρας 80τ.μ με τη μηχανή κράουν, ένα ψυγείο, ξύλινα τελάρα και ένα τηλέφωνο.

Έκανε την παραγωγή μόνος του και μοίραζε την τσιτσιμπύρα στα μαγαζιά μετά από 5 μέρες.

Γέμιζε τα μπουκάλια με μπρίκι και χωνί χωρίς μηχανήματα.

1975

1980

Το 1980, αφού η δουλειά προχωρούσε αποφάσισε να αγοράσει την πρώτη του μηχανή. Μία περιστροφική μηχανή για εμφιάλωση. Παράλληλα όμως αγόρασε και πλυντήριο, γιατί πριν από αυτά γινόντουσαν όλα στο χέρι.

Μετά από δύο-τρία χρόνια προμηθεύτηκε τα πρώτα πλαστικά τελάρα για αποθήκευση του γυαλιού και καινούργιες φιάλες.

2000

Το 2000 μεταφέρθηκε σε ένα μεγαλύτερο μαγαζί και εκσυγχρόνισε την επιχείρηση με μηχανήματα αυτόματης παραγωγής, καινούργιες συσκευασίες, μπουκάλια κτλ.

2000

2005

Το 2005 μπήκε στην επιχείρηση η πλαστική συσκευασία, μέχρι τότε η τσιτσιμπύρα κυκλοφορούσε μόνο σε φιάλες.

2015

Αφού με τα χρόνια ανέβηκε η ζήτηση και συνέχιζε να ανεβαίνει, το 2015 αποφάσισε να κάνει ένα κτήριο βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε  ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής.

2015

Δίκτυο Διανομής Συνεργατών

Ενδιαφέρεστε να προσθέσετε τα προϊόντα μας στην επιχείρησή σας;

Image

Από το 1950
σας ξεδιψάμε ΥΓΙΕΙΝΑ!

© 2021 CHEIMARIOS | CORFU REFRESHMENTS

Βρισκόμαστε...

Καλαφατιώνες
Κέρκυρα

Επικοινωνία

info@cheimarios.gr
Τ: 2661033213