fbpx

Alpinia: η νέα ξεχωριστή γεύση από τα αναψυκτικά Χειμαριός

Η τσιτσιμπύρα είναι το πλέον γνωστό και αγαπημένο δροσιστικό αναψυκτικό των Κερκυραίων εδώ και δεκαετίες. Και σε μεγάλο βαθμό η αγάπη για την τσιτσιμπύρα, τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες του νησιού, οφείλεται στην εταιρεία Χειμαριός η οποία εδώ και 70 χρόνια διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική συνταγή των Βρετανών, δίχως πρόσθετα και συντηρητικά.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η εταιρεία Χειμαριός αποφάσισε να προσφέρει στον κόσμο ένα νέο και καινοτόμο αναψυκτικό, το ALPINIA. Όπως λοιπόν και η τσιτσιμπύρα ήταν κάτι το διαφορετικό όταν πρωτοέφθασε στην Κέρκυρα, έτσι τώρα και το ALPINIA υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε καινούργιους και εξωτικούς γευστικούς ορίζοντες!

Image
Image

Ο sindetiras.gr συναντήθηκε με την Νικολέτα Χειμαριού, η οποία ανήκει στην τρίτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Χειμαριού στην Κέρκυρα, και μίλησε μαζί της τόσο για την ιστορία της παρασκευής των αναψυκτικών, όσο και για το ALPINIA και το πώς αυτό ήρθε για να ενθουσιάσει τους γευστικούς μας κάλυκες!

- Νικολέτα, πες μας λίγα λόγια για την πορεία της οικογενειακής σας επιχείρησης η οποία ουσιαστικά είναι άμεσα συνυφασμένη και με την ιστορία της τσιτσιμπύρας στην Κέρκυρα.

Η ιστορία ξεκινά ουσιαστικά το 1860, όταν οι Άγγλοι έφεραν στην Κέρκυρα τη συνταγή της τσιτσιμπύρας και έμεινε, καθώς άρεσε πολύ στους ντόπιους. Η συνταγή περνούσε από γενιά σε γενιά και φτάνουμε στο 1950 όπου ο θείος του πατέρα μου έφτιαχνε και συσκεύαζε μόνος του δίχως μηχανήματα τσιτσιμπύρες σε γυάλινα μπουκάλια με πώμα από φελλό. Το 1975 αναλαμβάνει την παραγωγή ο πατέρας μου πλέον και ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην πόλη της Κέρκυρας, με τη διαδικασία να συνεχίζει να είναι χειροκίνητη. Ώσπου τη δεκαετία του 1980 αγόρασε τα πρώτα μηχανήματα, ενώ στις αρχές του 2000 ξεκινά η πλήρης αυτοματοποίηση της παραγωγής.

- Και φτάνετε κάποια στιγμή να φτιάξετε τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στους Καλαφατιώνες.

Ακριβώς. Το 2015 φτιάχνεται αυτό το καινούριο κτήριο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, που πληροί όλες της ευρωπαϊκές προδιαγραφές για ένα εργοστάσιο παραγωγής. Η γραμμή παραγωγής διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000, όπου σύμφωνα με αυτή γίνονται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι, ώστε τα προϊόντα μας να έχουν πάντοτε τη γνωστή ποιότητα για την οποία τα έχει αγαπήσει άλλωστε και ο κόσμος.

Image
Image
Image
Image

– Και πρόσφατα προσφέρατε στο κοινό και ένα νέο αναψυκτικό, το Alpinia.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και καινοτόμο προϊόν.

– Καινοτόμο από ποια άποψη;

Ούτως ή άλλως έχουμε καινοτόμα προϊόντα. Και η τσιτσιμπύρα, που σήμερα πλέον είναι γνωστή, όταν ξεκινήσαμε την παραγωγή της, ήταν και αυτή τότε ένα καινοτόμο προϊόν. Και το Alpinia, έχει μία τελείως διαφορετική γεύση από όλα τα υπόλοιπα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, για αυτό και είναι καινοτόμο και ιδιαίτερο για το ελληνικό κοινό. Η γεύση του είναι ξεχωριστή από μόνη της, και δεν έχεις να το παρομοιάσεις με κάτι άλλο οικείο.

Image
Image

– Η γεύση του δηλαδή τι θυμίζει;

Θυμίζει εξωτερικό και συγκεκριμένα Ασία, από όπου προέρχονται και τα βασικά του συστατικά που είναι οι ρίζες galangal και guarana. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ, αλλά η γεύση του Alpinia είναι εντελώς διαφορετική από την τσιτσιμπύρα. Ακολουθεί όμως την ίδια φιλοσοφία με την τσιτσιμπύρα, που είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας μας για φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά. Για αυτό άλλωστε και το Alpinia διατηρείται μόνο στο ψυγείο για διάστημα τεσσάρων μηνών.

– Οπότε πρόκειται για ένα ξεχωριστό αναψυκτικό από κάθε άποψη.

Είναι καθώς τα συστατικά που περιέχει διαθέτουν και ευεργετικές ιδιότητες. Το galangal για παράδειγμα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθάει στην αρτηριακή πίεση ενώ περιέχει επίσης κάλιο και μαγνήσιο. Το Guarana από την άλλη θεωρείται θεραπευτικό βότανο που βοηθάει στη σωματική κόπωση καθώς δίνει ενέργεια όπως ένας καφές. Οπότε το Alpinia είναι ένα αναψυκτικό που μπορείς να το πιεις για να σε ξεδιψάσει, αλλά επίσης μπορείς να το πεις και ενεργειακό ποτό. Επιπλέον συνδυάζεται πολύ όμορφα και με κάποιο αλκοολούχο πότο, για να απολαύσετε έτσι ακόμα καλύτερα την ιδιαίτερή του γεύση!


Μπορείτε να βρείτε το Alpinia σε επιλεγμένα σημεία στην Κέρκυρα, όπως για παράδειγμα στο Μίνι Μάρκετ “Κανονάκι” στο Κανόνι και στο Μαντούκι, στο Κιόσκι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Ματίνα Μινι Μάρκετ στου Τσάρου. Εμείς δοκιμάσαμε το Alpinia και σας λέμε ότι η γεύση του είναι πράγματι ξεχωριστή και εξωτική, και δεν μοιάζει με τίποτε άλλο που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Σίγουρα σε κερδίζει από τη πρώτη του γουλιά, και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε κι εσείς!

Σχετικά Νέα

Δίκτυο Διανομής Συνεργατών

Ενδιαφέρεστε να προσθέσετε τα προϊόντα μας στην επιχείρησή σας;

Image

Από το 1950
σας ξεδιψάμε ΥΓΙΕΙΝΑ!

© 2021 CHEIMARIOS | CORFU REFRESHMENTS

Βρισκόμαστε...

Καλαφατιώνες
Κέρκυρα

Επικοινωνία

info@cheimarios.gr
Τ: 2661033213